Cijena izrade web stranica

Valeron design studio nudi idealan omjer cijene i kvalitete za izradu web stranica. Uz nas, možete biti sigurni da dobivate najveću vrijednost za svoj novac.

Cijene su transparentne, bez skrivenih troškova. Naši klijenti dobivaju detaljan troškovnik svih koraka koji će se poduzeti.

S Valeron web agencijom imate jamstvo profesionalnog proizvoda po nenadmašnoj cijeni! Kontaktirajte nas i osigurajte si kvalitetnu i povoljnu web stranicu.

Povoljne cijene izrade web stranica

Valeron web design studio

Expect More. Pay Less!

Povoljne cijene izrade web stranica

Nudimo najbolju vrijednost za novac. Cijene su transparentne, bez skrivenih troškova.
Kontaktirajte nas i osigurajte si kvalitetnu i povoljnu web stranicu.

Kako održati povoljne cijene za kvalitetne web stranice?

Velike web agencije imaju visoke režijske troškove zbog izdataka za zaposlenike, najam ureda, komercijalnu administraciju, oglašavanje i druge fiksne troškove. Ove visoke troškove često nadoknađuju višim cijenama web stranica.

Male agencije, poput naše, imaju manje troškove jer nemaju komercijaliste, plaćaju manje za oglašavanje, ne plaćaju najam prostora, nemaju neproizvodno osoblje i mogu pružiti kvalitetne web stranice po nižim cijenama.

Povoljne cijene izrade web stranica

Valeron web design

Expect More. Pay Less!

O čemu ovisi cijena izrade web stranica?

Cijena izrade web stranice varira ovisno o različitim čimbenicima, kao što su veličina i složenost projekta, vrsta i količina funkcionalnosti koja se želi implementirati, vrijeme potrebno za razvoj i održavanje stranice, te troškovi osoblja i opreme.

U pravilu, jednostavnije web stranice s manje funkcionalnosti koštat će manje od složenijih stranica s više funkcionalnosti. Međutim, točna cijena može se teško navesti bez detaljnijeg razmatranja specifikacija projekta.

Faktori koji utječu na cijenu izrade web stranice su:

Vrsta web stranice: jednostavna statička stranica s nekoliko stranica i jednostavnim dizajnom može biti jeftinija od složenije web stranice s više stranica, interaktivnim sadržajem i dinamičkim funkcionalnostima.

Količina sadržaja: veća količina sadržaja, poput tekstova, slika, videa i drugih medija, može povećati cijenu izrade web stranice jer zahtijeva više vremena za uređivanje i organizaciju.

Funkcionalnosti: dodavanje različitih funkcionalnosti, poput online trgovine, sustava rezervacija (booking) ili obrazac za kontakt, također može povećati cijenu izrade web stranice.

Dizajn: ako želite da se vaša web stranica izdvoji od ostalih po dizajnu, to također može povećati cijenu izrade.

Koliko košta web stranica?

Analiza troškova izrade web stranica na temelju različitih vrsta projekata

Jednostavna web stranica u stilu brošure je najjeftinija opcija, koja obično košta između 500,00 i 1.000,00€. Ova vrsta web stranice je idealna za male tvrtke koje žele biti prisutne na webu, ali ne trebaju naprednije značajke.

Web shop - web-mjesto e-trgovine omogućuje kupcima kupovinu putem interneta. Okvirno, ova vrsta web stranice može koštati od oko 1.500,00 do 7.000,00€, ovisno o broju proizvoda i drugim značajkama. E-commerce web stranica je najbolja opcija za tvrtke koje žele prodavati proizvode putem interneta.

Prilagođena web-aplikacija: web-aplikacija je web-stranica koja nadilazi osnovnu funkcionalnost web-mjesta u stilu brošure i uključuje jedinstvene značajke kao što su korisnički računi, pohrana podataka i složenije interakcije. Cijene web aplikacija po narudžbi mogu jako varirati ovisno o projektu, a kreću se od 5.000,00 do 15.000,00€ pa i više.

Redizajn web stranice: Ako već imate web stranicu, ali želite joj dati novi izgled ili dodati nove značajke, onda bi redizajn mogao biti opcija. Trošak redizajna web stranice može varirati ovisno o opsegu promjena, a prosječno se kreće između 300,00 i 1.500,00€.

Ovo su samo grubi pokazatelji a konačni će trošak ovisiti o specifičnostima vašeg projekta.

Prosječna cijena izrade jednostavne statičke web stranice s ograničenim brojem stranica varira od oko 500,00€ do 3.000,00€, dok cijena složenije web stranice s više funkcionalnosti i integracijama može biti višestruko veća.

Što morate platiti za izradu web stranica?

Troškove izrade web stranice možemo podijeliti u 6 glavnih kategorija

1) Hosting i domena: to je trošak koji plaćate za održavanje datoteka vaše web stranice na mrežnom poslužitelju, plus vašu adresu (www.example.com) s kojom će korisnici web stranici biti dostupne. Obično plaćate svake godine.

2) Grafički predložak i upotrebljivost (Front-end): to je estetski dio vaše web stranice, površinska struktura s kojom korisnici komuniciraju. Vizualna organizacija sadržaja. Obično plaćate samo jednom prilikom izrade web mjesta ili kada želite promijeniti grafiku.

3) CMS, baza podataka (back-end): razvojni kodovi i funkcije pomoću kojih se tekstovima, slikama i bilo kojom drugom vrstom sadržaja na vašoj web lokaciji upravlja, stvara i naručuje dio unutarnje strukture web mjesta. Univerzalni CMS poput Wordpressa, Joomla, Laravel... su veoma korisni ali uz određena ograničenja.

Najbolji sustavi za upravljanje sadržajem su oni koji integriraju custom Front-end i back-end. Znatno su skuplji.

4) Tekstovi: oni su tekstualni sadržaj web stranice, opisi, članci i bilo koji drugi tekst koji niste u mogućnosti sami napisati, a za to morate nekome platiti da ga napiše. Ako želite statičku stranicu, možete platiti sve potrebne tekstove jednom, inače, ako vam je potrebna stranica koja se vremenom ažurira novim sadržajem, morat ćete pronaći nekoga tko će ih pisati svaki mjesec. Danas je lako napraviti višejezično web mjesto, no u slučaju da želite prijevod stranica na različitim jezicima, morat ćete još uzeti u obzir troškove prijevoda.

Pisanje kartice teksta košta od 15 pa do 100 i više eura, ovisno o zahtjevnosti tematike sadržaja, ali i izboru copywriter-a. Jedna kartica teksta uključuje 1500 slovnih znakova s razmacima. To je cca pola stranice worda.

5) Slike i videozapisi: web lokaciji trebaju fotografije / logotipi / ikone / slike, a ponekad i videozapise. Ako već nemate slike / videozapise koje biste mogli koristiti ili ako vam je potrebna web stranica za veliku tvrtku i ne možete koristiti besplatne resurse, morat ćete usmjeriti i nešto novca za ovaj dio. Postoje web mjesta posvećena kupovini fotografija, kao što su Shutterstock, Fotolia ili Gettyimages. Profesionalni fotografi imaju različite cijene no kreću se oko 700€ za slikanje, te oko 1000 - 1500€ za jednominutne filmove.

6) Specifične funkcije i aplikacije: ako vaša web lokacija želi ponuditi određene funkcije, na primjer, usporednik cijena koji prikuplja podatke iz različitih baza podataka i uspoređuje ih međusobno ili uslugu geografskog praćenja događaja i sadržaja koji je stvorio korisnik, morat ćete vjerojatno platiti tim programera za stvaranje ovih složenih prilagođenih funkcija.

Koja vrsta web stranica vam stvarno treba?

Ako već ne znate vrste web stranica ili ako niste sigurni koja vrsta web mjesta vam je potrebna, evo nekoliko detaljnijih specifikacija.

Prezentacijska - statička web stranica / izlog

To su obično web mjesta s nekoliko stranica, koje se koriste kao jednostavna internetska vitrina za marke, trgovine ili tvrtke. Oni služe kao kontakt centar za vaše kupce u kojem mogu pronaći opće informacije o vašem poslu i kontakte kako biste vam poslali poruku ili vas nazvali. Na ovim se web lokacijama obično ne očekuje kontinuirano ažuriranje, stranice ostaju približno iste dugo vremena, sve dok nema potrebe za promjenom bilo kakvih važnih podataka. Ako nemate velike zahtjeve ili vam nije važno svaki tjedan objavljivati ažurirane vijesti na vašoj web stranici, ovo je vjerojatno najbolje i najjeftinije rješenje.

Dinamična web stranica - CMS

Osim što sadrži osnovne stranice s informacijama o tome tko ste, što radite i kako vas kontaktirati, obično dinamično web mjesto ima i odjeljak "vijesti", "članci" ili "događaji" koji se često ažurira. Zbog toga ga zovu "dinamično web mjesto", jer je to web lokacija koja se stalno razvija, na kojoj lako možete objavljivati nove sadržaje. Cijena i složenost web mjesta mogu se povećati ovisno o potrebitim specifičnostima (booking i sl.) te broju stranica (kalupa) koje želite umetnuti.

Web stranica s određenim aplikacijama / funkcijama

Web stranice koje pored teksta, slika, fotografija videa nude određene funkcije ovisno o tome što želite ponuditi. Web lokacije poput Facebooka, Google Maps, Trivago, Wetransfer, Twitter ili Youtube. Naravno, ove stranice imaju vrlo visoke cijene.

E-trgovina - web shoop

Ako otvaranje fizičke trgovine košta nekoliko desetaka tisuća eura, web shoop - e-trgovina ne može koštati 1500-2000 eura , čini mi se logičnim... Zbog sigurnosti i važnosti preporučujemo web stranice koje integriraju custom Front-end i back-end te Woocommerce univerzalno rješenje narudžbi i plaćanja - upravljanja mrežnim plaćanjima, zbog snižavanja troška.

Dodatni troškovi nakon što su mrežne stranice već online?

Nakon objavljivanja vaše web stranice, ako želite da bude dostupna potencijalnim kupcima, možete učiniti dvije stvari:

Promovirajte web stranice putem internetskog i izvanmrežnog oglašavanja.

Neka se pojavi u prvim Googleovim rezultatima za pretraživanja vezana uz ono što prodajete (optimizacija za tražilice). Troškovi povezani s internetskom promocijom mogu se kretati od nekoliko stotina eura mjesečno do velikih marketinških kampanja od deset ili stotina tisuća eura.

Održavanje i ažuriranje web stranica

Valeron design studio besplatno održava i ažurira web stranice u većini slučaja.

Održavanje web stranica

Ostvarivanje kontinuirane sigurnosti i funkcionalnosti web stranica je ono što podrazumijevamo pod održavanje web stranica.

Besplatno održavamo web stranice koje smo mi izradili!

Iznimka je otklanjanje grešaka nastalih primjenom novih tehnologija web preglednika i sl.

Ažuriranje web stranica

Pod ažuriranje web stranica podrazumijevamo brisanje, mijenjanje ili dodavanje novog sadržaja na vaše web stranice.

Valeron design studio besplatno ažurira web stranice koje je izradio kad se radi o manjim zahvatima – dodavanje ili brisanje par fotografija, promjena cjenika...

Ažuriranje koje zahtjeva više od jednog radnog sata naplaćuje po satnici.

Cijena radnog sata Valeron design studia iznosi 20€.

Zahtjev za ažuriranje web stranica rješavamo unutar 72 sata a hitna ažuriranja unutar 12 sati.

Hitna ažuriranja naplaćujemo po redovnoj satnici ako nisu učestala.

Potrebu za češćim hitnim ažuriranjima dogovaramo pojedinačno za svaki web projekt.

Za web projekte kod kojih postoji češća potreba ažuriranja nudimo mogućnost paušalne naplate ažuriranja.

Cijena paušalnog održavanja ovisna je o učestalosti i količini a niža je nego kod održavanja po potrebi, kada se naplaćuje jednokratno.

Zašto bi povjerio izradu web stranica tvrtki Valeron design studio iz Istre?

Valeron design studio je stručna tvrtka za dizajn i izradu web stranica (Istra). Ako tražite stručnjake za izradu web stranica, Valeron design dtudio bi mogao biti dobar izbor za vas.

Mi imamo iskustvo u radu s različitim klijentima i vrstama web stranica. Sposobni smo pružiti kvalitetnu uslugu i prilagoditi se vašim potrebama i zahtjevima.

Obratite nam se i pitajte o našim uslugama, reference, kao i o ostalim pitanjima koji vas zanimaju vezanih za izradu vaših uspješnih web stranica. Uvjerit ćete se da smo pravi izbor za vas.

Valeron design studio kontakt

Obrazac za kontakt

Suglasan sam da Valeron pohrani moje podatke i koristi ih za potrebe kontaktiranja, za usluge koje nudi. (GDPR)